Matematik

Proportionalitet - sammenligning

02. april 2010 af Tyrael (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har en opgave, der lyder:

Hvilke af de tre vækstformer hører ligefrem og omvendt proportionalitet ind under?
Og hvorfor?

Jeg er helt blank, så jeg håber på lidt hjælp. :)

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

Ligefrem proportionalitet: y = c•x        (hvor c er en konstant)

Omvendt proportionalitet: y = c/x = c•x-1   (hvor c er en konstant)

Sammenlign nu med de tre vækstformer:

Lineær :            y = a•x + b         (hvor a og b er konstanter)

Eksponentiel: y = b•eax            (hvor a og b er konstanter)

Potens:           y = b•xa               (hvor a og b er konstanter)


Skriv et svar til: Proportionalitet - sammenligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.