Matematik

Finde funktionsværdien til f(2) ogmonotoniforhold for f(x)=2x^2

03. april 2010 af Lovingmybrent (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej allesammen!

Jeg skal bruge lidt hjælp med mit matematik

For funtionen f(x) er følgende gældende

f(x)=2x^2 for Dm(f)={xεR| - 1<x<=3}

hvordan bestemmer jeg funktionsværdien til f(2) og monotoniforholdene??

Tak på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. april 2010 af NejTilSvampe

 for at finde f(2) sætter du x=2

f(2) = 2*2^2 = 2*4 = 8

hvis du har lært at differentiere er det den gennerelle måde at finde monotoniforholdene på, men da det er en andengradsligning kan du se med det samme at det er en "glad smiley", og at toppunktet er i (0,0)  da der ingen b- eller c-værdier er.

Så grafen er faldende fra -1 til 0 og stigende fra 0 til 3.


Svar #2
05. april 2010 af Lovingmybrent (Slettet)

 mange tak, skal du have. Men jeg er også lidt usikker på, hvordan jeg skal tegne grafen... Hvordan kan man det, når man ikke har Vm?


Skriv et svar til: Finde funktionsværdien til f(2) ogmonotoniforhold for f(x)=2x^2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.