Matematik

krydsprodukt

04. april 2010 af marshov (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan vil man løse denne her opgave:

Gør ved koordinatregning rede for, at krydsproduktet af to vektorer a og b står vinkelret på både a og b


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. april 2010 af MN-P (Slettet)

Hvis den nye vektor står vinkelret på både a og b må vektorerne være rumlige.

a=(a1,a2,a3) og b=(b1,b2,b3)

Udregn c=axb

beregn derefter

c*a ogc*b og vis at de er 0, så står de jo vinkelret på hinanden


Brugbart svar (1)

Svar #2
04. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

Antag koordinaterne for de to vektorer a og b

a = (a1, a2, a3) og b = (b1, b2, b3) og opskriv koordinaterne for krydsproduktet a×b :

a×b = (a2b3-a3b2 ; a3b1-a1b3 ; a1b2-a2b1) ,

og eftervis dernæst ved koordinatudregning, at

a•(a×b) = 0 og b•(a×b) = 0

Hermed er godtgjort, at krydsproduktet står vinkelret på både a og b. Det er jo godt, for krydsproduktet af a og b er jo defineret som en vektor af en vis størrelse, der står vinkelret på både a og b.


Svar #3
04. april 2010 af marshov (Slettet)

Mange tak for hjælpen


Skriv et svar til: krydsprodukt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.