Matematik

e^x

04. april 2010 af ping317 (Slettet)

Hej alle i glade og mindre glade brugere på studieportalen

Jeg sidder med en matematik opgave, nærmere bestemt en masse funktioner jeg skal differentiere, men er støt på e^x. Jeg kan godt huske at den gir det samme når man diffrentiere den men kan også huske man skal gøre et eller andet sjovt med den.

Jeg finder på ligningen (det er ikke den der står i opgaven, men en efter samme princip)

f(x)=300*e^(487*x)

derefter oplyser jeg at x=12

altså find den diffrentierede funktion af: f(x)=300*e^(487*x)

og den herefter f'(12)

Dette er somsagt et eksempel jeg selv har fundet på, så i skal ikke være bange for at regne det, jeg lærer best af eksempler

Håber i gidder hjælpe <3


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. april 2010 af Proprium (Slettet)

f(x) = 300 * e487x er en sammensat funktion. Start med at split den ad, så at sige.


Svar #2
04. april 2010 af ping317 (Slettet)

Tak for svaret Probrium, men... Gidder du udregne det eksempel jeg har givet. Jeg ved godt at det er en sammensat funktion, men mig desværre ikke til at løse det. Jeg markere nu dit svar som brugbart alligevel, det er tanken der tæller :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. april 2010 af mathon

                       f(x) = k·eg(x)
             
                       f '(x) = k·eg(x)•g'(x)

.................

                       f(x) = 300•e487x
                       g(x) = 487x
 


Svar #4
04. april 2010 af ping317 (Slettet)

hvor k er konstant ligesom når man integrere ?

altså f(x)=300*e^(487*x) =

300*e^(487*x)*487 ?


Brugbart svar (1)

Svar #5
04. april 2010 af Proprium (Slettet)

#2 Du burde kunne regne den ud fra #3. :)


Brugbart svar (1)

Svar #6
04. april 2010 af Proprium (Slettet)

#4 Nej, nej, ikke noget med integralregning her.

Men ja. Da:

f(x) = k·eg(x)

f '(x) = k·eg(x) · g'(x)

Fås nu:

f(x) = 300 · e487x

g(x) = 487x

f'(x) = 300 · e487x · 487 = 146100 · e487x


Svar #7
04. april 2010 af ping317 (Slettet)

Mente bare om k ikke betød konstant, ligesom når man bruger forkortelses i integralregning.

Men godt vi er enige i resultatet, tak til jer begge :)


Skriv et svar til: e^x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.