Matematik

Eksponentielfunktion

05. april 2010 af birthe_non (Slettet)

er der nogen der kan gi mig beviset for flg. til en eksponentielfunktion: 

Definitionsmængden er Dm(f)= R+

Værdimængden er Vm(f)= R+

Grænseværider

Hvis 1 < a                              ax --> ∝    for    x---> ∝

                                                ax --> 0 for         x--> -∝

Hvis 0< a < 1

ax --> 0 for x---> ∝

ax --> ax --> ∝ for x---> ∝

ax -->∝ for x--> -∝
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at for a > 0 er ax = e x ln(a) . Hvis a > 1 er ln(a) > 0, og for 0 < a < 1 er ln(a) < 0.


Skriv et svar til: Eksponentielfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.