Matematik

ligning med sinus

06. april 2010 af jacob198 (Slettet) - Niveau: A-niveau

 hvordan ophæver man sinus, når man har den i en lignig?

eksempel: 1,2+0,6*sin((2π/24*x)=0,8


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. april 2010 af kupper (Slettet)

du skal have 

sin((2pi/24*X)) = 0,8 / (1,2+0,6) 

tror jeg det er rigtigt, men ellers kan du løse det på løse det på en lommeregner. vha solve( til x)


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. april 2010 af Erik Morsing (Slettet)

du isolerer sinus og tager asin, du får x = -2,78, gør prøve


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. april 2010 af mathon

            sin((π/12)·xo) = (0,8-1,2)/0,6 = -(2/3)
            
            (π/12)·xo = sin-1(-(2/3))

  i øvrigt
  som i
  www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. april 2010 af Erik Morsing (Slettet)

Du skal faktisk bruge reglen arcsin(sin(x))=x, arcusfunktionen kaldes undertiden sin-1, funktionen er defineret i intervallet -π/2≤x≤π/2, så du finder altså frem til vinklen i radianer


Skriv et svar til: ligning med sinus

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.