Matematik

ligning

06. april 2010 af jacob198 (Slettet) - Niveau: A-niveau

 hej. er der nogle der kan hjælpe med at løse denne ligning?

den lyder: 1,2+0,6*sin(2π/24)=0,8


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. april 2010 af Krabasken (Slettet)

- Hvor er den ubekendte (x) - ????


Svar #2
06. april 2010 af jacob198 (Slettet)

 hov.   1,2+0,6*sin((2π/24)*x)=0,8


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. april 2010 af mathon

    1,2+0,6·sin((π/12)·x) = 0,8

     sin((π/12)·x) = sin((π/12)·(xo+Δx)) = -(2/3) = sin((π/12)·xo+(π/12)·Δx)
     dvs

            sin((π/12)·xo+p·24) = sin(π-(π/12)·xo) + p·24  p∈Z
   

                                -2,7874 + p·24
                    x =                                     p∈Z
                                14,7874 + p·24

    


Skriv et svar til: ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.