Matematik

Reducering

07. april 2010 af XxTesserxX (Slettet)

Hej Allesammen.

Det er så længe siden at jeg reducerede ligninger og brøker at det nu ligger meget fjernt for mig, men har så fået en opgave for.

Hvordan skal jeg løse disse?

x2+2x+1 / x+1

og

x2-9 / x-3

Nogen der kan hjælpe mig?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. april 2010 af pizz (Slettet)

jeg ville i hvertfald starte med at have x på en side og tal på den anden fx med

x2 -9 = x-3

x2 -9 +9 = x -3 + 9

x2 = x + 6

x2 -x = x -x +6

x2 -x = 6


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. april 2010 af pizz (Slettet)

så er den mere overskuelig...


Svar #3
07. april 2010 af XxTesserxX (Slettet)

Kan man godt sætte et lig med ind istedet for en brøkstreg/dividerstreg..


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. april 2010 af pizz (Slettet)

det regner jeg med

km/t er jo km = t

100 km/t             er          100km = 60 min

jeg har selv aldrig brugt /


Svar #5
07. april 2010 af XxTesserxX (Slettet)

hmm..


Svar #6
07. april 2010 af XxTesserxX (Slettet)

Jeg har fundet resultaterne..

De gav x+1 og x-3..

Ellers tak for hjælpen.. Man skulle dele dem op med paranteser, så er de meget lettere at regne.. ;)


Skriv et svar til: Reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.