Matematik

HJÆÆÆÆÆÆLP (:

07. april 2010 af miiakirk (Slettet)

Jeg har en svær aflevering for, og har brug for noget hjælp til 3 af opgaverne ud af 17.

1:

8.030
Opgave 10
I en ligebenet trekant er og BC AB de lige lange sider, og siden er 2 enheder længere end BC
C 90o
.
a) Bestem a, således at ∠C=90 grader.

2.

8.031
Opgave 11
En funktion er bestemt ved f
f(x) =3x2−21x+30
P(2, 42)
.
a) Bestem den stamfunktion til f , hvis graf går gennem punktet  P(2,42).

3.8.029
Opgave 9
I en model for den fremtidige udvikling af atmosfærens kuldioxid-indhold Q (målt i mia. tons) antages det, at væksthastigheden for kuldioxid-indholdet er givet ved
dQ/dt= -3+5*1,02^t, hvor t er tiden målt i år efter 1984.
a) Hvornår er væksthastigheden tre gange så stor som i 1984?

Håber der er nogle søde mennesker der vil hjælpe.

På forhånd tak (:


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

1. Der er noget galt i din opgaveformulering, som du har gengivet den her. Du skriver, at benene AB og BC er de lige lange sider, så vinklerne A og C må være lige store, og du vil også have <C til at være 90º . Så blider jo kun 0º til vinkel B. Tjek lige, at du har skrevet opgaven rigtigt.

2. Find stamfunktionen til f(x) og fastlæg den vilkårlige konstant k ud fra oplysningen, at grafen skal gå gennem P.


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. april 2010 af Erik Morsing (Slettet)

Opgave 9: til tiden t=0 (1984) er væksthastigheden = 2, kalder vi den ukente ti for T, så er dQ/dT=3*dQ/dt=6 eller

-3+5*1.02T=6<=>T=29, så efter 29 år er væksthastigheden tre gange så stor


Svar #3
08. april 2010 af miiakirk (Slettet)

Hov opgaven 8.030 lyder således : i en ligebenet trekant ABC er AC og BC de lige lange sider, og siden AB er 2 enheder længere end BC a) bestem a således at vinkel C er 90 grader. (:


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

#3 - Det er meget bedre. Så er vinkel C vinklen mellem de to lige lange sider, og a = b. Vinklerne A og B er da også lige store, og de må hver være 45º. Højden fra C deler trekanten i to kongruente retvinklede, ligebenede trekanter, hvor AC og BC er hypotenuser. Der må da gælde

a = (√2) (a+2)/2 = a/√2 + √2 , så

(1 - 1/√2) a = √2

a/2 = √2 (1 + 1/√2)

a = 2(1 + √2)


Skriv et svar til: HJÆÆÆÆÆÆLP (:

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.