Matematik

Hjælp til reducering

08. april 2010 af flugu (Slettet) - Niveau: B-niveau



Hej forum, jeg sidder og kæmper med en opgave, og er nået til to opgaver hvor jeg skal reducere udtryk, jeg har desværre glemt hvorledes regnereglerne fungere, så er der nogle der kan hjælpe med følgende to opgaver:

Opgave 1
Reducér (S-T) (S+T) - (S + T)^2 + 2ST

Opgave 2
Reducér (xy+x^2) / xy

Jeg kan godt finde resultaet via lommeregneren, men det ville være dejligt hvis jeg kunne se hvorledes udregninger skal være.
På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. april 2010 af nielsenHTX

til opgave 1 regn parenteserne ud, så går det meste ud. 

til opgave 2 husk at /xy skal gøres på begge led så:

(xy / xy) + x2 / xy

håber det kunne bruges.


Svar #2
08. april 2010 af flugu (Slettet)

Jeg efterlyser desværre regnereglerne, og hvorledes disse skal benyttes, gerne med forklaring.

Men tak.

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. april 2010 af nielsenHTX

(a+b)2=huske regel. den ene i anden plus den anden i anden plus(minus) det dobbelte produkt, altså = a2+b2+2*a*b

(a-b)*(a-b) ganger hvert led ind på hvert led i parentesen=a2-ab+ab-b2=a2-b2


Svar #4
08. april 2010 af flugu (Slettet)

Mange tak for hjælpen :)!


Skriv et svar til: Hjælp til reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.