Matematik

anyone??

08. april 2010 af mtf1423 (Slettet) - Niveau: C-niveau

bestem løsningen til ligninssystemet

3x+4y = 10

4x- 3y = 5


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

Gang den 1. ligning med 4, gang den 2. ligning med 3 og træk dem fra hinanden. Derved isoleres y:

12x + 16y = 40
12x - 9y = 15

25y = 25
y = 1

Indsæt i den 1. ligning:

3x = 10 - 4y = 10 - 4 = 6
x = 2
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. april 2010 af Proprium (Slettet)

3x + 4y = 10

4x - 3y = 5

12x + 16y = 40 (der ganges med 4)

12x - 9y = 15 (der ganges med 3)

12x + 16y - (12x - 9y) = 40 - 15 ⇔ 16y + 9y = 25 ⇔ 25y = 25 ⇔ y = 1

Den fundne y-værdi indsættes i én af ligningerne, og x isoleres:

3x + 4 · 1 = 10 ⇔ 3x + 4 = 10 ⇔ 3x = 6 ⇔ x = 2


Skriv et svar til: anyone??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.