Matematik

parameter

08. april 2010 af Milll (Slettet)

hej people, hvad gør jeg i den nedenstående opg

Bestem en parameterfremstilling for linien med ligningen y=3x+5


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. april 2010 af Erik Morsing (Slettet)

hvis du kalder den uafhængige variable x for t, så bliver r(t) = (t, 3t+5), en vektorfunktion. Der er uendeligt mange parameterfremstillinger afhængigt af, hvad man kalder x


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. april 2010 af mathon

det samme
med en lidt anden argumentation:

       ligningen går gennem (0,5) og har retningsvektor [1,3]
hvoraf
      
                   (x,y) = (0,5) + t·(1,3)          


Skriv et svar til: parameter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.