Debat

Renteberegning

09. april 2010 af jasauto (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Min arbejdsgiver har glemt at sætte min pension ind i banken i 2009 . Han skulle have sat 3.320,11 kr. ind d . 1-7 + 1-8 + 1-9 + 1-10 + 1-11 . Min arbejdsgiver vil nu rette fejlen ved at sætte pengene ind i banken d . 1-5-2010 . Nu er mit spørsmål hvor mange penge min arbejdsgiver skal sætte ind , med renter .Hvis nogen her kan hjælpe mig med det regnestykke vil jeg være meget taknemmelig . Mvh . Jan S


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. april 2010 af MN-P (Slettet)

Det mest fornuftige vil være at lade banken tage sig af beregningen. De ved hvor stor renteprocenten har været og har programmer til beregning af renten.

Rentetilskrivning sker formentlig d. 1-1, så du skal have 6 mdr rente af 1. måneds beløb, 5 af anden måned 4 af tredie o.s.v. for at få beløbets størrelse ved rentetilskrivningen. Dertil kommer 4 måneders rente af hele beløbet inklusiv rente.


Svar #2
09. april 2010 af jasauto (Slettet)

Tak til Merete N-P . Nu er det sådan at jeg har Nordea Bank på Hvidovrevej og der var jeg nede i dag og spurgte bankbestyreren SELV og hans svar var at det ville han ikke hjælpe mig med , så derfor mit indlæg her . Mvh . Jan S


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

Det afhænger af rentesatsen, og hvor tit der tilskrives renter på kontoen. Hvis vi ser bort fra renters renter, så skal det første beløb trække renter i 10 mdr, det 2. beløb i 9 mdr, det 3. i 8 mdr, det 4. i 7 mdr, og det 5. i 6 mdr. Så du skal have 5 gange de 3.320,11 kr plus renter af 3.320,11 kr i (10+9+8+7+6) mdr = 40 mdr. Hvis renten er r% pr år bliver det til en rente på

R = 3.320,11•r/100 •40/12 = 110,6703kr • r

Hvis rentesatsen f.eks. er 5% pr år, bliver den samlede rente 110,6703kr •5 = 553,35 kr .

Renten skal lægges til selve pensionsbeløbet på 5•3.320,11kr = 16.600,55kr


Svar #4
09. april 2010 af jasauto (Slettet)

Nu vil jeg lige gøre opmærksom på at det er første gang i mit arbejdsliv at jeg har fået pension , så det er helt nyt . Mvh . Jan S


Svar #5
09. april 2010 af jasauto (Slettet)

Mange tak til Andersen også , jeg aner til gengæld ikke hvilken rente man får på en pension . Mvh . Jan S


Brugbart svar (1)

Svar #6
09. april 2010 af MN-P (Slettet)

#3 du glemmer vist at i virkelighedens verden tilskrives der renter 1/1. Derfor skal der beregnes rente til denne dato og derefter for resten af perioden.


jasauto din bank har da i det mindste pligt til at oplyse renteprocenten for den forløbne periode.

rente i 2009 er (6+5+4+3+2+1)*r%/100*beløb

hertil lægges pension 6* 3.320,11

og hele beløbet tillægges rente i 4 mdr

Det kan da være du skal finde en afdeling af banken, der har noget mere kvalificeret personale.
 


Svar #7
09. april 2010 af jasauto (Slettet)

Jatak , du har nok ret , der er ikke meget go i den "bankforstyrrer" , så det er nok ikke så uforståeligt at det ikke er servicen i Nordea der er i højsædet , så jeg er måske endnu en ekskunde , men tak til alle . Mvh . Jan S


Brugbart svar (1)

Svar #8
09. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

#6 - Jeg har ingen anelse om, hvornår der tilskrives renter i banker i Danmark, så derfor skrev jeg, at jeg så bort fra renters renter. I min bank tilskrives der renter hver måned. Og i dit indlæg #6 glemmer du selv, at der var tale om 5 måneders pension, ikke 6, så renten i din beregning bliver (efter division med yderligere 12, da r% er den årlige rente)

(6+5+4+3+2)*r%/100/12*beløb

plus 5* 3.320,11

plus renten af denne sum i 4 mdr.


Svar #9
09. april 2010 af jasauto (Slettet)

Tak til Andersen igen , jeg læser hvad du skriver , men det siger mig ikke et kuk , de 553,35 kr. SE det kan jeg forstå , men tak under alle omstændigheder (jeg er 64 og mine skolekundskaber varede lige til 7 klasse) resten har jeg lært på fingrene . Mvh .Jan S


Brugbart svar (1)

Svar #10
09. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

#9

De 553,35kr i rente er kun vejledende, idet jeg har antaget 5% pr år i rentesats. Jeg ved ikke, hvad rentesatsen i din bank er, eller hvad der er typisk rentesats i Danmark. Hvis renten er 1% pr år, bliver det 110,67kr, så kan du gange det med den faktiske procent.


Svar #11
09. april 2010 af jasauto (Slettet)

Tak igen .Mvh . Jan S


Brugbart svar (1)

Svar #12
09. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

Egentlig drejer det sig vel ikke om, hvad der er rentesatsen i jasauto's bank eller om, hvordan banken tilskriver renter; men snarere om, hvad der er gængs brug i Danmark, når der skal beregnes rente af et skyldigt beløb. For det er jo ikke banken, der skal betale renter, men derimod jasauto's arbejdsgiver, der har glemt at indbetale pensionen.


Brugbart svar (1)

Svar #13
09. april 2010 af MN-P (Slettet)

Er du medlem i en fagforening?

Hvis du er, så lad dem overtage sagen. De har sikkert nogle økonomer, der ved hvordan den slaks skal ordnes, så du ikke får mindre end hvis din arbejdsgiver havde haft orden i sagerne.


Skriv et svar til: Renteberegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.