Matematik

hjælp det haster!!

11. april 2010 af almedinaaa (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Heej 

Jeg har en opgave med asymptote, som jeg ikke kan rigtigt overskue :S

Funktionen f er bestemt ved, at f(x)=(x^2-5x+6)/(ax^2+8) , hvor a er konstant.

1) Bestem a, så grafen for for har linjen med ligningen y=1/2 som asymptote.

2) Bestem, med den fundne værdi af a, samtlige asymptoter til grafen for f.


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. april 2010 af Erik Morsing (Slettet)

Hint: Del brøken igennem med x2, så får du (1-5/x+6/x2)/(a+8//x2). Hvad kan den gå imod, når x → uendelig? Og så et godt råd, tegn altid funktionerne op, lad være med at være doven, det betaler sig ikke.


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. april 2010 af mathon

jeg føler mig ret sikker på,
at din funktion skulle have været

                                    f(x) = (x2 - 5x + 6)/(ax2- 8)
da
2)      dermed får meningsfuld relevans
 


Svar #3
11. april 2010 af almedinaaa (Slettet)

 Nej det er +8.

Kunne du evt. lidt uddybe lidt mere  Erik Morsing?


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. april 2010 af Erik Morsing (Slettet)

kun hvis du gider tegne den


Svar #5
11. april 2010 af almedinaaa (Slettet)

Jo har tegnet den på min lommeregner, og det er en andengradspolynomium. 


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. april 2010 af Erik Morsing (Slettet)

Se tegningen vedhæftet

Vedhæftet fil:asymptote.doc

Svar #7
11. april 2010 af almedinaaa (Slettet)

 Tak skal du have nu forstår jeg det. 


Brugbart svar (0)

Svar #8
11. april 2010 af Erik Morsing (Slettet)

Ja det er jo fordi, desto størrre x bliver desto mindre bliver de led, der har en potens af x i nævneren, men en anden gang så tegn det, før du spørger, så ved du også sådan nogenlunde, hvad svaret er.


Brugbart svar (0)

Svar #9
11. april 2010 af mathon

se udledning

Vedhæftet fil:asymptoter_2.doc

Svar #10
11. april 2010 af almedinaaa (Slettet)

Skal jeg nok huske. 

Mathon, er det opgave 2 du har lavet eller 1?


Brugbart svar (0)

Svar #11
11. april 2010 af mathon

       1)


Svar #12
11. april 2010 af almedinaaa (Slettet)

 Hvordan skal jeg så bestemme asymptoten til grafen f i opgave 2?


Brugbart svar (0)

Svar #13
11. april 2010 af Erik Morsing (Slettet)

skal man finde samtlige asymptoter, skal man undersøge både de lodrette, de vandrette og de skrå, man skal kigge på f(x) når x går mod uendelig, mod minus uendelig og mod et fast tal, under alle omstændigheder, så skal man tegne grafen for at få et overblik


Svar #14
12. april 2010 af almedinaaa (Slettet)

 dvs. at når f(x) går mod et tal så går x mod minus og plus uendelig? eller? forstår ikke helt hvad du mener lige der.


Skriv et svar til: hjælp det haster!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.