Matematik

Hjælp til potensfunktion

11. april 2010 af maria5500 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opgave 1

Undersøg om betingelserne også gælder for en potensfunktion f(x)=x^a
 

f(0)=1
 

opgave 2

f(1)=a
 

Opgave 3

Vmf = ]0,∞[
 

Please hjælp mig, jeg har siddet med dette i flere timer nu .


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. april 2010 af Kemosh (Slettet)

Du skal bare se om betingelserne er gældende, men tror der er et eller andet galt med måden du har skrevet det om på.

Men ud fra det der står nu, skal du finde ud af om de begreber stemmer overens.

f(x) betyder at variablen er x (det betyder "funktionen af x").

f(0)=1 betyder at hvis variablen(x) sættes til 0 skal ligningen være lig 1, er det rigtigt at de altid gør det ved din type ligning/funktion?

f(1)=a betyder at når variablen(x) sættes til 1, skal ligning være lig a, er det rigtigt at de altid gør det ved din type ligning/funktion?

Vmf=]0,∞[ betyder at hvis man kikker på tallene funktionen producere ud fra variablen (oftest som f(x)=y, dvs. y-værdier du udregner ud fra x-værdierne) går intervallet af dem fra 0 til ∞. Er det rigtigt at som du smider x-værdier ind i den type funktion, går y-værdierne altid så fra nul til uendelig(∞)?

Det jeg mener med måden du har skrevet det på, er at hvis man bytter rundt på x og a i din funktions type og vi siger at funktions typen er f(x)=ax, så er alle betingelserne gældende.


Skriv et svar til: Hjælp til potensfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.