Matematik

Beregn katete, retvinklet trekant

11. april 2010 af archenemy (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har en retvinklet trekant, jeg ved at hypotenusen er kvadratroden af 13.

Jeg skal beregne kateten a, den anden katete er a +1.

Hvordan gør jeg det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. april 2010 af natasia91 (Slettet)

√13 = a2 +(a+1)2
løs ligningen / solve a


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. april 2010 af lynderupJensen (Slettet)

 Siderne kan beregnes med formlen a^2+b^2=c^2 

b^2=(a+1)^2

c^2=13

a^2+(a+1)^2=13

så skal man bare finde a i denne andengrads ligning


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. april 2010 af natasia91 (Slettet)

præcis, min forklaring var bare lige lidt afkortet


Svar #4
11. april 2010 af archenemy (Slettet)

skal jeg indtaste det således:

solve(kvadratrod13=a^2+(a+1)^2,a)


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. april 2010 af lynderupJensen (Slettet)

 nej 

solve(13=a^2+(a+1)^2,a)

da c=kvadratrod(13) er c^2=13 


Skriv et svar til: Beregn katete, retvinklet trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.