Matematik

Bevisføring: f(q*x)=q^a*f(x)...

12. april 2010 af dfriisr (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle sammen.

Jeg er næsten færdig med et matematikprojekt - mangler blot at føre bevis for denne:

Bevis at der for potensudviklinger f(x)=b*xa gælder;

f(q·x)=qa·f(x)        (Dvs.: f(x) ganges med tallet qa, når x ganges med talles q).

Håber der sidder en skarp hjerne. Har prøvet mit bedste, men logikken slipper pludselig fra mig, midt i det hele, hver gang.

Bedst ville det være med 'lede-tråde' - Men et resultat + forklaring af fremgangsmåde, ville ikke være mig noget ondt.

På forhånd tak.


Brugbart svar (2)

Svar #1
12. april 2010 af Erik Morsing (Slettet)

f(qx)=b*(q*x)a=b*qa*xa=qa*b*xa=qa*f(x)


Skriv et svar til: Bevisføring: f(q*x)=q^a*f(x)...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.