Matematik

hjælp til en matopg.

26. februar 2005 af cs (Slettet)
Hej er der nogen der vil hjælpe med denne opg.

I en plan er givet to vektorer a og b, om hvilke det oplyses at,
længden lal=1 og b=2a(hat)
beregn arealet af det paralleogram der udspændes af vektorerne a og b og beregn de værdier af t for hvilket lta+bl=3

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. februar 2005 af Peden (Slettet)

Arealet må være lig med 1*2, idet A's længde er 1 og B er givet ved to gange A-hat. Du ved at A og B står vinkelret på hinanden og at B er dobbelt så lang som A, ergo må arealet være lig med 2.

Det er mit bud, prøv selv at regne videre :)

Brugbart svar (0)

Svar #2
26. februar 2005 af Duffy

Beregn arealet af det paralleogram der udspændes af vektorerne a og b

1*2 = 2


og beregn de værdier af t for hvilket lta+bl=3

t E {-sqrt(5),sqrt(5)}

...sæt selv kvadratrod 5 ind og se at det gælder...


Duffy


Skriv et svar til: hjælp til en matopg.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.