Matematik

Infinitesimal regning !!

12. april 2010 af nickholme (Slettet) - Niveau: A-niveau

 En funktion f er bestemt ved

f(x)=1/x-2 , X ikk li' 2

bestem en ligning for den tangent t1 til grafen for f, hvis røringspunkt har førstekoordinaten 4.
Grafen for f har en anden tangent t2, der er parallel med tangenten t1.
Bestem en ligningen for tangente t2.
beregn afstanden mellem de to tangenter t1 og t2.

det første del spørgsmål har jeg besvaret og fået Y=-1/4x (må også gerne godkendes)

men altså resten af opgaven ved jeg ikke helt, hvad jeg skal gøre, så søger hjælp.!? evt. eksempler


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. april 2010 af peter lind

His de 2 tangenter er paralle skal de have samme hældningskoefficient, så x-koordinaten til røringspunktet for t2 kan findes ved at løse ligningen f'(x) = f'(4)

Brug formlen for afstanden til en linje til et punkt, hvor linjen er den ene af tangenterne t1 og t2 og punktet et punkt på den anden tangent


Skriv et svar til: Infinitesimal regning !!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.