Fysik

Fysik opgave

13. april 2010 af LifesSorrow (Slettet)

Jeg har lige et spørgsmål jeg lige er gået lidt i stå i, håber der er en der kan hjælpe mig :)

1) Geometrisk anlæg
Det geometriske anlæg Nesjavellir leverer varme til forbrugerne med effekten 300 MW og elektrisk energi med effektem 120 MW.

A) Hvor meget energi leverer anlægget til forbrugerne i løbet af et år?
(300+120)MW · (60·60·24·365) = 13.245.120.000 MJ pr. år

Anlægget sender varmt vand med temperaturen 83 °C ud til forbrugerne. Når vandet vender tilbage til anlægget, har det temperaturen 42 °C.

B) Beregn hvor mange liter vand der pr. sekund passerer anlægget.


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

Du mener nok et geotermisk anlæg her.

A er korrekt; men det er nok bedre at give svaret som 1,325•1016 J.

Anlægget leverer varmenenergien i form af vand, der opvarmes fra 42 C til 83 C med effekten 300 MW. For at opvarme vand 41 K bruges per masseenhed energien

q = 4186J/kg/K •41K = 1,716•105 J/kg

Massen af vand, der passerer anlægget i 1 s er da

m = 300MW/q = 3•108J/s/(1,716•105 J/kg) = 1,748•103 kg/s svarende til 1748 liter vand per sekund.


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. januar 2011 af Wolfgang9 (Slettet)

Hvorfor foretrækker man enheden i Joule og ikke i Megajoule?


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. februar 2017 af vandkvinden (Slettet)

Bliver der ikke byttet rundt på C og K i dine udregninger?


Skriv et svar til: Fysik opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.