Matematik

Find Forskrift??

13. april 2010 af lisabella (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa:D

Er der nogen der kan hjælpe.


I en model betegner O(x) (målt i kroner) en virksomheds samlede omkostninger ved en produktion på x enheder af et bestemt produkt. Den pris pr. enhed, som virksomheden kan sælge samtlige x enheder for, betegnes a(x) (målt i kroner). i modellen antages det at

O(x) = 0,0024•x2+106 og a(x) = -0,008x+1300 .

I modellen kan virksomhedens fortjeneste ved salg af samtlige x enheder bestemmes ved

F(x) = x•a(x)-O(x) .

Bestem en forskrift for F(x), og benyt forskriften til at bestemme det antal enheder, som virksomheden skal fremstille for at gøre fortjenesten størst mulig.

Hvordan skal jeg finde forskriften for F(x) ?
 

På forhånd tak:):)


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

Indsæt udtrykkene for a(x) og O(x) i definitionen for F(x) og reducer det mest muligt.


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. april 2010 af Proprium (Slettet)

Jamen, du har sådan set alle informationer i opgaven, så det er bare at gå i krig. Da du kender hhv. a(x) og O(x) er det bare at sætte ind i F(x) - husk nu at tage højde for minusset i a(x).


Svar #3
14. april 2010 af lisabella (Slettet)

Dvs den ska se således ud ikk ?:

F(x)=x•(-0,008x+1300) - 0,0024•x2+106

Men hvad skal jeg reducere den til


Skriv et svar til: Find Forskrift??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.