Matematik

andengradspolynomium

14. april 2010 af KingOfPop (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, ville lige høre om nogle kunne hjælpe mig med denne opgave.

"Et andengradspolynomium f er bestemt ved

f(x) = -5 x2 + bx + c

hvor b og c er tal.

Det oplyses at f har rødderne 3 og 7.

Bestem tallene b og c."

Nogen der ved hvordan den løses? og har det noget at gøre med at man skal factorisere?


Brugbart svar (2)

Svar #1
14. april 2010 af Isomorphician

Du kan enten opstille to ligninger med to ubekendte, eller opskrive andengradspolynomiet således:

f(x) = -5(x - 3)(x - 7) og udregne.


Brugbart svar (2)

Svar #2
14. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

Da f(x) har rødderne 3 og 7 og koefficienten til x2 er -5, har f(x) formen

f(x) = -5 (x-3) (x-7) .

Gang polynomiet ud og aflæs værdierne for b og c.


Brugbart svar (1)

Svar #3
21. marts 2011 af msk2 (Slettet)

jeg forstår det ikke helt forklar lige nærmere :)

hvad skal man regne ud med de to ubekendte? hvordan skal man stille det op?


Brugbart svar (2)

Svar #4
21. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Det oplyses, at f(x) har formen -5·x2 + bx + c , og at det har rødderne 3 og 7 . Derfor kan polynomiet f(x) skrives på formen

f(x) = -5·(x -3)·(x -7)

Ganger man det sidste polynomium ud, får man

f(x) = -5·(x2 -10x +21) = -5·x2 +50·x -105

Sammenligner man det med formen f(x) = -5x2 + bx + c , kan man direkte aflæse værdierne af koefficienterne b og c .


Skriv et svar til: andengradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.