Matematik

Trekants beregning

15. april 2010 af MaleneLar (Slettet) - Niveau: A-niveau

I en trekant ABC er vinkel A=35º, Vinkel B=20º og |AB|=4,72.

Beregn længden af højden C  på siden AB.

Nogle der kan hjælpe med denne opgave? Ville være alletiders! (:


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. april 2010 af Isomorphician

Brug sinusrelation til at finde en af de andre sider.

Du kan da bruge definitionen på sinus i en retvinklet trekante til at finde h.


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. april 2010 af mathon

C er stump
                  C = (180º-35º-20º) = 125º
hvorfor
             a<c og b<c           (overfor en større vinkel ligger en større side)

        a = sin(A)·(c/sin(C))

        b = sin(B)·(c/sin(C))


    


Skriv et svar til: Trekants beregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.