Matematik

NULPUNKTER!! HJÆLP!!

15. april 2010 af 1518854 (Slettet) - Niveau: B-niveau

pgaven lyder:

Funktionen f er givet ved f(x) = 1/2x − kvadratrod af x

a) Bestem f'(x) og dens nulpunkter.
b) Angivmonotoniintervallerne og grafens skæringspunkter med x-aksen (husk at punkter angives ved deres koordinatsæt).
c) Bestem en ligning for tangenten til grafen i punktet (3, f(3)).

har bestemt f'(x) til at være: 1/2- (1 / (2 gange kvadratrod af x))

er i tvivl om jeg skal sætte f'(x) = 0

eller f(x) = 0

hvis jeg sætter f(x) får jeg x = 0 og x = 4

hvis jeg sætter f'(x) = 0 får jeg x = 1

hvilken er korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. april 2010 af krilledknielsen (Slettet)

 det er f'(x) der skal sættes lig nul.


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. april 2010 af kanonfedt (Slettet)

det er nummer 2 der er rigtigt, da du skal sætte f'(x) = 0 :)


Svar #3
15. april 2010 af 1518854 (Slettet)

 så der er kun et nulpunkt?

og er det så for at finde skæring med x-aksen jeg sætter f(x) = 0?


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. april 2010 af krilledknielsen (Slettet)

 ja, der er kun et nulpunkt.

Og sætter du f(x)=0 finder du nemlig skæringen med x-aksen.


Svar #5
15. april 2010 af 1518854 (Slettet)

 så får jeg x = 0 og x = 4

hvordan finder jeg så monotoniintervallerne:)?


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. april 2010 af c_aastrup

Kig på hver side af 1 og regn f' ud, så kan du se om f er voksende eller aftagende


Svar #7
15. april 2010 af 1518854 (Slettet)

 så jeg sir f.eks. f'(-1) og f'(2) ?


Svar #8
15. april 2010 af 1518854 (Slettet)

nulpunktet 1 deler Dm op i intervallerne 0;1 og 1; uendelig ik?


Svar #9
15. april 2010 af 1518854 (Slettet)

hov nej. hvis jeg sir f'(0,5) og f'(4) fx. så det korrekt ikke?

jeg får at f'(4) er lig 0,25 dvs. voksende i x=4

og f'(0,5) er lig 0,146 dvs. voksende i 0,5

passer det? så de er begge voksende? 


Svar #10
15. april 2010 af 1518854 (Slettet)

hvornår aftager den så? 


Skriv et svar til: NULPUNKTER!! HJÆLP!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.