Matematik

HJÆLP!!!

18. april 2010 af Gliop (Slettet)

Projekt Hegn

Michael arbejder på en gård og skal indhegne nogle køer. Han tænker meget over ting og vil gerne sørge for, at de har det så godt som muligt. Han har hørt at jo større areal, de har at græsse på, jo bedre har de det!

Problemet er blot, at han kun har 60m hegnstråd til rådighed!
Michael har dog muligheden at udnytte en mur, som er længere end 60m.

Michaels første løsning.

Michael stiller hegnet op i en cirkel.
Hvor stort et areal dækker hegnet?

Michaels anden løsning.

Michael stiller hegnet op i en halvcirkel ud fra muren.
Hvor stort et areal dækker hegnet her?
 

Jeg vil utrolig meget gerne have hjælp til disse opgaver.. :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. april 2010 af jesperher (Slettet)

opgave 1)

O = 60m

O = pi * d

d = O/pi

r= d / 2

areal:

A= pi *r2

opgave 2)

samme fremgangs måde, bortset fra at O = 120, og arealet skal divideres med 2


Svar #2
18. april 2010 af Gliop (Slettet)

Til den første løsning har fået resultatet som 286,52 m^2, og til den anden løsning fik jeg resultatet som 573,1 m^2.

Passer det?:)
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. april 2010 af jesperher (Slettet)

ja.. ca, for du må ikke afrunde tal før end til slut.  brug de præcise tal. (hvis du bruger lommeregner)

opg 1: 

900/(π) ≈ 286.47889756541

(afrund selv til betydende cirfre)


Svar #4
18. april 2010 af Gliop (Slettet)

Jeg har fundet ud af det.. :)

Michaels tredje løsning.

Michael stiller hegnet op i et rektangel, hvis ene side er muren.

Lad x være som vist på figuren.

Opstil en funktion, A(x), som betegner arealet af indhegningen som funktion af x.

Hvor stort er det maksimale areal i denne løsning.

Opgaven er lidt svært at løse.

Vedhæftet fil:Dok2.docx

Brugbart svar (0)

Svar #5
18. april 2010 af jesperher (Slettet)

kan ikke åbne docx..


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. september 2011 af Lisa2794 (Slettet)


Skriv et svar til: HJÆLP!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.