Matematik

Brøkfunktioner

18. april 2010 af humbleways (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg prøver at danne mig en bedre forståelse for brøkregnereglen for differentiationen mellem to funktioner...

Derfor vil jeg gerne prøve at illustrere med nogle brøkfunktioner, og har fundet disse to (vedlagt), som jeg vil integrere. Er der nogen der kan hjælpe mig med at løse dem? /:

Vedhæftet fil: mat opg.bmp

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

Du starter med at nævne brøkregnereglen for differentiation mellem to funktioner, hvorefter du går over til at ville integrere en brøk af to funktioner. Hvad er det helt præcist du søger hjælp med. Vil du integrere de to funktioner, eller vil du differentiere dem. Det er, mildt sagt, enklere at differentiere end at integrere.


Svar #2
18. april 2010 af humbleways (Slettet)

Tak for dit svar! -

Jeg kom vist til at skrive, at jeg gerne vil integrere dem - Men jeg vil gerne differentiere dem :)

Har prøvet at gøre det i programmet Mathcad, men det får jeg jo ikke særlig meget ud af. Jeg vil hellere prøve at gøre det i hånden - Her er jeg bare i tvivl om, hvordan jeg skal gøre. /:


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

Så skal du bruge formlen for differentiation af brøk af to funktioner:

(g/h)' = (g'h - gh')/h2

Tag den første som eksempel:

f(x) = 2x/(3x+1) . Her fås

f'(x) = ((2x)'(3x+1) - (2x)(3x+1)') / (3x+1)2 = (2·(3x+1) - 2x·3) / (3x+1)2 = (6x+2 - 6x)/(3x+1)2 = 2/(3x+1)2 .

Prøv nu selv den anden funktion i dit eksempel.


Svar #4
18. april 2010 af humbleways (Slettet)

Tusind tak for hjælpen!! :) Nu er jeg helt med.


Skriv et svar til: Brøkfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.