Matematik

Stamfunktion

18. april 2010 af sapcool (Slettet) - Niveau: B-niveau

En funktion f er bestemt ved:

f(x) = -12x^2+8x

Opgaven  lyder:

Bestem en forskrift for den stamfunktion til f, hvis graf går gennem  punktet P(2,6)

Er  nået frem til:

F(x) = - 4x^3 + 4x^2 + k

6 = -4*2^3 + 4*2^2 + k

også sidder jeg fast .. Nogle  der kan hjælpe?


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. april 2010 af Isomorphician

6 = -4*8 + 4*4 + k <=>

6 = -32 + 16 + k <=>

6 + 32 - 16 = k <=>

.....  = k


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. april 2010 af YodawgYowwwwwww (Slettet)

Hej Kasper.

Der findes mange stamfunktioner til f(x), det der adskiller dem er deres k. Nu har du fået et punkt P opgivet. Det du skal gøre er dermed at integrere f(x), så får du F(x).. Hernæst indsætter du punktet P ind i F(x) og isolerer k. Jeg har ikke lige tid til at regne opgave ud selv, men hvis k = 3 f.eks. så skriver du hele stamfunktionen, med k-værdien du har fundet

Hvis du har regnet rigtigt (har ikke tid til at tjekke) så skal du isolere k i den nederste ligning, også skrive hele stamfunktionen F(x) op, og i stedet for + k, skal der stå + 3 f.eks. hvis k nu er lig 3.

Hjælper det?


Svar #3
18. april 2010 af sapcool (Slettet)

k  =  22 .. Men er det forskriften ?


Brugbart svar (1)

Svar #4
18. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

Forskriften er udtrykket for F(x) med k = 22 indsat.


Svar #5
18. april 2010 af sapcool (Slettet)

Hvordan skrives det ?


Brugbart svar (1)

Svar #6
18. april 2010 af Isomorphician

F(x) = -4x3 + 4x2 + 22


Skriv et svar til: Stamfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.