Matematik

Sandsynlighedsopgave

18. april 2010 af Frederik0927 (Slettet)

Hej,

Jeg har problemer med en sandsynlighedsopgave. Den ser meget simpel ud, men den forvirrer mig stadig.

Du har en firesidet og en sekssidet terning. Opgaven lyder:

"Bestem sandsynligheden for at summen af tallene på de to terninger er 3", og svaret skal angives i brøk.

Jeg har sagt 6 * 4 for at få de mulige slag, og ud af de 24 mulige slag er der kun 12 og 21. Det har jeg herefter ganget med to, fordi man ikke kan vide hvilken terning, der kommer først. Så mit resultat gav 4/24, forkortet til 1/6.

Så spørgsmålet er, skulle det have været 1/12 i stedet?

Alt hjælp ville være dejligt :D


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. april 2010 af Erik Morsing (Slettet)

Den ene trekant har vel tallne fra 1 til 4, og den anden fra 1 til 6. Så kan du få kombinationerne (1,2) og (2,1) Der er ialt 4 gange 6 udfald = 24 udfald, så P((1,2 ) eller (2,1) = 2: 24 = 1:12


Brugbart svar (1)

Svar #2
18. april 2010 af Erik Morsing (Slettet)

Nej du har ret, hvis vi antager den ene er blå og den ande gul, så har vi 1blå,2gul, 1gul,2blå osv 4 udfald, så dit stykker er rigtigt


Svar #3
18. april 2010 af Frederik0927 (Slettet)

Tak for hjælpen, jeg vil gå op og klage til læreren så :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

Resultatet er 1/12, for der er jo kun de to mulige udfald (1,2) og (2,1), hvor den første koordinat angiver udfaldet på den 4-sidede, og den anden koordinat udfaldet påden 6-sidede terning.


Skriv et svar til: Sandsynlighedsopgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.