Matematik

Ligning/funktion

18. april 2010 af mark1015 (Slettet)

Er ligningen for en cirkel en funktion? Kan den generelle cirkelligning r^2=(x-x_0 )^2+(y-y_0 )^2 også være en funktion?


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

Ligningen for en cirkel er ikke en funktion. Men man kan isolere y af cirklens ligning og dermed finde y som en funktion af x for hver af de to halvcirkler, der dannes ved skæring af cirklen med en ret linie parallel med x-aksen gennem cirklens centrum.


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. april 2010 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. april 2010 af mathon

her blot med

         (x-xo)2 + (y-yo)2 = r2

         (y-yo)2 = r2-(x-xo)2

         y = yo ± √(r2-(x-xo)2)        xo-r ≤ x ≤ xo+r

             øvre halvcirkel:
                                         y = yo + √(r2-(x-xo)2)       xo-r ≤ x ≤ xo+r

             nedre halvcirkel
                                         y = yo - √(r2-(x-xo)2)        xo-r ≤ x ≤ xo+r


Skriv et svar til: Ligning/funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.