Matematik

Monotoniforhold

19. april 2010 af kiall (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg skal for denne funktion f(x)=X^3-3x^2+4 finde monotoniforholdene

Indtil videre er jeg kommet hertil:

f´(x)= 3x^2-6x

f´(x)= 0 <=> 3x^2-6x= 0

Jeg ved, at jeg kan finde rødderne vha. nulreglen, men ved ikke hvordan?

Kan nogen hjælpe mig? På forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. april 2010 af hvadmeddet (Slettet)

Hvis ikke du kan huske nul-reglen kan du sagtens benytte den generelle formel for løsning af en andengradsligning.

Nul-reglen er:

3x^2-6x = 0
x(3x-6) = 0

For at et produkt skal være lig nul, må en af faktorerne (x eller 3x-6) være lig nul.

x = 0 eller 3x-6 = 0
x = 0 eller x = 2


Skriv et svar til: Monotoniforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.