Studievalg og videregående studie

HHX vs. STX hjælp!

21. april 2010 af mulle0o - Niveau: 8. klasse

 Hej håber virkelig i gider at hjælpe mig lidt på vej.

Kunne rigtig godt tænke mig at læse på Køge handelsskole, men er bange for at jeg kommer til at udelukke muligheder for fremtiden eller at jeg vil fortryde det, Har været derude til brobygning og synes det virker super fedt, men det er jo svært at bedømme når man ikke har prøvet STX. 

Hvad er anderledes? angående lektier, antal timer, og er der noget man udelukker ved at tage HHX?
Elsker matematik og samfundsfag og engelsk, men ved endnu ikke hvad det hele skal ende op med og vil derfor ikke udelukke for meget. 

Ville være glad hvis i ville dele ud om jeres viden så jeg har noget mere at tage min beslutning udfra
 

Tak på forhånd
-Sofie


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. april 2010 af Moderatoren

Har du tænkt over hvad du vil læse efter din ungdomsuddannelse?


Svar #2
21. april 2010 af mulle0o

 Ja har overvejet at læse jura bagefter men er dog ikke sikker


Brugbart svar (1)

Svar #3
23. april 2010 af Roman Garcia

Når du skal læse jura, har dit valg ikke den store betydning. Jura er meget anderledes end det man typisk lærer på ungdomstuddannelserne, så det handler primært om, at tilegne sig generelle kompetencer. Altså lære noget om samfundet via samfundsfag historie, være god til dansk, eventuelt engelsk og lidt matematik.

Disse fag kan du ofte tage på både handelsskolen og gymnasiet, så hvis du vil læse jura, har det ikke den store betydning, om du vælger HHX eller STX. Hvis du derimod på et senere tidspunkt finder ud af, at du ikke vil læse jura, så skal du overveje, hvilken ungdomsuddannelse giver det bedste afsæt til den type uddannelser, som du så vil vælge. Det vil altså sige, det kan være en god ide at overveje, hvad du ville vælge, hvis du ikke vælger at læse jura. Hvis det er samfundsfag, histore eller andre fag, vil du formentlig være bedst stillet med STX. Er det mere handelsfag eller revisor, så vil HHX formentlig være det bedste valg.


Brugbart svar (1)

Svar #4
25. april 2010 af buzyman (Slettet)

HHX er som et puslespil, hvor selve billedet er en virksomhed :) Det er rettet mod erhvervslivet, så hvis du fx har tænkt dig at blive erhvervsadvokat, er det en god ide at tage hhx :) Der har du samfundsrelaterede fag og ingen naturvidenskabelige fag som fx kemi, fysik, biologi.

Men ønsker dig al held og lykke :) kan selv huske da jeg var ved at blive optaget :)


Brugbart svar (1)

Svar #5
26. april 2010 af Roman Garcia

@ Buzyman

Hvis man vil være erhvervsadvokat, så skal man læse jura først, og jeg vil klart sige, at man ikke bliver stillet bedre ved at tage en HHX, når man vil læse jura. Man kan kun blive advokat, hvis man har læst jura. Derfor vil jeg stadig mene, at det er vigtige at have et kendskab til en række af de almindelige fag. Umiddelbart vil jeg mene, at det almene gymnasium giver bedre muligheder for at tilegne sig samfundsrelateret viden, men det kommer jo an på det enkelte gymnasium.


Skriv et svar til: HHX vs. STX hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.