Matematik

differentialregning

27. april 2010 af micson (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej er der nogen der kan hjælpe mig med at udregne differentialkvotienten af funktionen:

h(t) = e^t  + t

hvor x0 = 1

jeg er selv nået hertil, men er godt nok i tvivl om det er rigtigt.. og ja så kan jeg heller ikke rigtig komme videre..

hvordan reducerer man udtrykket: (e(1+h) + 1)/h

Beregning af funktionstilvæksten Δy:
Δy = f(x0 + h) – f(x0) = e(1 + h) + 1

Beregning af differenskvotienten Δy/h:
Δy/h = (e(1+h) + 1)/h = ???
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at e(a+b) = ea·eb

f(x0 + h) = e(x0+h) + (x0+h)

f(x0) = ex0 + x0 ,

(f(x0+h) - f(x0))/h = (e(x0)·eh-e(x0) + h)/h = e(x0)(eh-1)/h + 1


Skriv et svar til: differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.