Matematik

hjææælp?!

27. april 2010 af anym (Slettet)

Bestem koordinaterne til eventuelle skæringspunkter melle cirklen c og linjen m, når:


1. c: x2 + y2 + 4x-8y=5, m: 13x+7y=11


2. C har centrum i (-4,-2) og radius (kvadratroden af 10) mens m har ligningen x=-3y

hvad skal jeg gøre? :S


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. april 2010 af mathon

1.
     (x+2)2 + (y-4)2 = 4 + 16 + 5

dvs skæring
   kræver

            (x+2)2 + (y-4)2 = 52  og y = -(13/7)x + (11/7)

            (x+2)2 + (-(13/7)x+(11/7) - 4)2 = 52     som reduceres til

            109x2 + 319x - 370 = 0          d = 3192 - 4·109·(-370) >0


Skriv et svar til: hjææælp?!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.