Matematik

Sin-relation

27. april 2010 af Imprafir (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, sidder med en opgave hvor jeg skal beregne en vinkel med sin-relation.

Nogle oplysninger:

a = 0,33

b = 0,27

c = 0,35

Vinkel A = 63 grader

Jeg ved at der gælder a/sinA = b/sinB = c/sinC i en vilkårlig trekant. 

Forstår dog ikke helt hvordan jeg kan beregne vinkel B ud fra dette. 

Nogle der kan hjælp?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

Brug, at

sin(B) = b·sin(A)/a , hvor du kender a, b, og A .


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. april 2010 af mathon

vinkel B < 63º

       sin(B)/b = sin(A)/a

      sin(B) = (b/a)·sin(A) = (0,27/0,33)·sin(63º)

      B = sin-1((0,27/0,33)·sin(63º)) og B<63º

      


Skriv et svar til: Sin-relation

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.