Debat

HJÆÆÆLP! HASTEEER

28. april 2010 af msdym (Slettet)

 Hej alle

Sidder og læser en artikel og undrer mig over hvad ordet: kaleidoskopisk betyder

Det står i denne sammenhæng

"Men situationen er ikke kvalitativt anderledes for den unge etniske dansker. Også her er der et kaleidoskopisk værdivalg"

"


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. april 2010 af Danner39 (Slettet)

Fra Politikens nudansk ordbog:

"som består af og skifter i mange forskellige former, farver og mønstre ¯ en kalejdoskopisk skildring af det myldrende kinesiske folkehav"


Brugbart svar (1)

Svar #2
28. april 2010 af AMelev

Et kalejdoskop er et rør (ligner de kikkerter, sørøvere til afbildes med i tegneserier), hvor der er forskelligt farvede glas-/plastikskykker. Når man ryster det, dannes nye mønstre i nye farver. Det var tidligere et populært stykke legetøj.

Det har ført til kalejdoskopisk, som nok bedst kan "oversættes" med farverigt og varierende (som et brasiliansk karneval).

I den nævnte sammenhæng betyder det nok nærmest et uigennemskueligt virvar.


Brugbart svar (1)

Svar #3
29. april 2010 af rakijovic

I forlængelse til min ærede meddebattør AMelevs svar:

Selve ordet er af græsk afstamning:

καλ?ς (kalós) =smuk
ε?δος (eídos) = form
σκοπ?ω (skopéô) = at se på; at betragte

- - -

Vriendelikheid is net sinisme wat 'n jol gekry het! ◄ |||| ► Ljubaznost je samo cinizam što je dobio piće! ◄ ||||

► Prietenia este doar cinism care a băut puțin alcool ! 


Brugbart svar (1)

Svar #4
29. april 2010 af rakijovic

I forlængelse til min ærede meddebattør AMelevs svar:

Etymologien bag ordet er græsk:

καλoς (kalos) =smuk
ειδος (eiðos) = form
σκοπεω (skopeô) = at se på; at betragte

- - -

Vriendelikheid is net sinisme wat 'n jol gekry het! ◄ |||| ► Ljubaznost je samo cinizam što je dobio piće! ◄ ||||

► Prietenia este doar cinism care a băut puțin alcool ! 


Brugbart svar (1)

Svar #5
03. maj 2010 af mcDonals (Slettet)

Slettet

Brugbart svar (1)

Svar #6
03. maj 2010 af Danner39 (Slettet)

Hvem i alverden har udnævnt dig til moderator? Hvem tror du lige, du er?


Brugbart svar (1)

Svar #7
03. maj 2010 af rakijovic

Ro på, Danner. Som jeg ser det er det ikke mcDonals (sic...) der er moderator (med tilhørende adminrettigheder). Tværtimod er mcDs indlæg blevet slettet af én der rent faktisk er moderator. ;)

- - -

Vriendelikheid is net sinisme wat 'n jol gekry het! ◄ |||| ► Ljubaznost je samo cinizam što je dobio piće! ◄ ||||

► Prietenia este doar cinism care a băut puțin alcool ! 


Brugbart svar (1)

Svar #8
03. maj 2010 af Danner39 (Slettet)

Nå på den måde. Hvis dette er tilfældet beklager jeg. Jeg ser ingen grund til at slette dette indlæg. Det forekommer mig nærmest så absurd, at årsagen dertil må ligge i, at den pågældende moderator blot har slettet indlægget for at udøve og vise "magt", og det har jeg desværre et problem med.


Skriv et svar til: HJÆÆÆLP! HASTEEER

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.