Matematik

Differentiation

01. maj 2010 af EmilieBN (Slettet)

 Jeg skal finde den afledede funktion af denne funktion: 


x2 + ( √x / 5 )

Jeg ved godt at jeg skal bruge divisions regnereglen, men jeg ved ikke hvordan jeg skal differentiere x2. 
Håber i kunne hjælpe mig :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. maj 2010 af Isomorphician

f(x) = x2

f'(x) = 2x


Svar #2
01. maj 2010 af EmilieBN (Slettet)

 Hvordan kan du så plusse det ind i division
Kommer den så til at se sådan her ud: 

2x + (1/2√x)? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. maj 2010 af Isomorphician

f(x) = x2 + (√(x)/5) = x2 + (1/5)x0,5

=>

f'(x) = 2x + (1/10)x-0,5 = 2x + 1/(10√(x))


Skriv et svar til: Differentiation

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.