Matematik

monotoniforhold

01. maj 2010 af dennise (Slettet) - Niveau: B-niveau

hvis der står      

                        f(x)=1/4x^4-2x^3+4x^2+3

                   løs ligningen f `(x)=0     ?  

                  Bestem monotoniforholdende for f  ?

                  


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

Så finder du først f'(x) og løser ligningen f'(x) = 0.


Brugbart svar (1)

Svar #2
01. maj 2010 af Pain Pwnage (Slettet)

Gør som Andersen11 skriver først.

Når du så skal finde monotoniforholdene bruger du f'(x). De løsninger du får til f'(x)=0 beskriver hvor funktionens hældning lige præcis er 0. inden, imellem og efter disse punkter skal du så finde ud af om funktionen er aftagende eller voksende. De gør du ved at indsætte nogle tilfældige punkter i f'(x), for at se hvor funktionen er voksende og aftagende. + er voksende, - er aftagende.


Svar #3
01. maj 2010 af dennise (Slettet)

hvordan løser man  f `(x)=0     når  f(x)=1/4x^4-2x^3+4x^2+3 bliver  f `(x)=x^3-6x^2+8x+3?


Brugbart svar (1)

Svar #4
01. maj 2010 af Pain Pwnage (Slettet)

 f'(x)=x^3-6x^2+8x

så løser du 0 = x^3-6x^2+8x


Svar #5
01. maj 2010 af dennise (Slettet)

når det er en 3.gradsligning hvordan finder man så diskriminanten?

hvad betyder at løse  0=x^3-6x^2+8x?


Brugbart svar (1)

Svar #6
01. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

Diskriminanten er et begreb, der er indført specielt for 2.-gradsligninger. Dette er en speciel 3.-gradsligning

x3 - 6x2 + 8x = 0 ⇒ (x2 - 6x + 8)·x = 0 ,

hvor man bruger nulreglen til at reducere det til en 2.-gradsligning.


Svar #7
02. maj 2010 af dennise (Slettet)

hvad gør man så?hvad bliver diskriminanten?


Skriv et svar til: monotoniforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.