Studievejledning

STX eller HHX

02. maj 2010 af nette-mussen (Slettet)

Heej,

Jeg skal efter 9 klasse, på enten STX eller HHX, men jeg ved ikke rigtig hvad der er bedst at tage hvis jeg fx. skal være noget med; frisør, fotograf, indretnings konsulent osv.

så jeg tænkte at der var nogen som kunne hjælpe mig, og gi' min nogle begrundelser hvorfor det er bedre end det andet. Tak på forhånd :D


Brugbart svar (2)

Svar #1
02. maj 2010 af DennisDeH (Slettet)

Hvis du tænker på sådanne uddannelser, skal du slet ikke i gymnasiet, men på HG eller teknisk skole (frisør). De er så vidt jeg kan se alle erhvervsuddannelser (EUD).

Gymnasiet (STX, HHX og HTX under ét) er bogligt, så du skal ikke have noget i mod at lave lektier. Gymnasiet er en adgangsbillet til de videregående uddannelser, og ikke en uddannelse i sig selv. Men mulighederne bagefter gymnasiet er meget større end dem du får me en EUD, der er forholdsvis snævert funderet.


Brugbart svar (1)

Svar #2
02. maj 2010 af Malthe_karlsson (Slettet)

Hej.

Jeg tror, at det er en god íde at vælge det, som du finder mest interessant. Det er - overordnet set - en fornøjelse at studere, når det er interessen, der driver værket - interessen for dine fag gør typisk, at du får bedre resultater og dermed en bedre studentereksamen i sidste ende.

De eksempler de nævner, er ikke afgrænset til én bestemt type studentereksamen, hvorfor det faktisk ikke gør den store forskel. HHX er dog mere afgrænset i sig selv og er bestemt at foretrække, hvis du ønsker at arbejde med handel, læse på handelshøjskolen eller arbejde i en bank senere hen. STX er noget bredere og der er typisk et langt større udvalg af såkaldte "kreative fag", der måske vil have din interesse i højere grad end handel, set i lyset af dine eksempler.

Vælg det du har lyst til og få en god studentereksamen i hus - så åbner dørene sig.


Brugbart svar (1)

Svar #3
02. maj 2010 af Malthe_karlsson (Slettet)

Det Dennis skriver er rigtigt - alle dine eksempler er erhversfaglige uddannelser, der ikke kræver en studentereksamen.

Hvis du har evnerne til at tage en studentereksamen, så vil jeg råde dig kraftigt til at gøre det. Efter de 3 år - hvis du stadig brænder for én given erhvervsuddannelse - kan du bare søge ind på den og med en studentereksamen i baglommen, har du altid den at falde tilbage på, hvis du skulle finde ud af, at det du drømte om, måske ikke lige var sagen alligevel.
 


Brugbart svar (1)

Svar #4
02. maj 2010 af DennisDeH (Slettet)

Jeg vil give Malthe ret, det er aldrig et spild at tage en studentereksamen (okay, regeringen synes det er spild); man bliver et dannet menneske. Du kommer til at få et andet syn på det at være menneske og det at leve i et demokrati. Det får du sq ikke i en frisørsalon.


Skriv et svar til: STX eller HHX

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.