Matematik

vektorregning.

02. maj 2010 af diamante (Slettet)

jeg har fået opgivet nogle punkter som danner en trekant. A(1,3) B(8,6) og C(5,1)

Jeg har her udregnet vektorerne til

AB = (7,3)

BC= (-3,-5)

CA=(-4,2)

spørgsmålet lyder nu således:

Find midtpunktet M af AB og ligningen for medianen fra C. hvordan gør jeg dette ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

Midtpunktet M har koordinater, der findes som middelværdierne af A's og B's koordinater: M(9/2 ; 9/2) . Medianen fra C har da vektoren CM som retningsvektor og går gennem punktet C.


Svar #2
02. maj 2010 af diamante (Slettet)

mange tak , jeg forstår udemærket dit svar til føste spørgsmål, men jeg forstår ikke helt hvordan jeg beregner medianen fra c.


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

Ud fra retningsvektoren for linien (medianen) kan vi beregne hældningskoefficienten for linien. Find nu ligningen for linien med den hældningskoefficient, og som går gennem punktet C(5;1) .


Svar #4
02. maj 2010 af diamante (Slettet)

men hvis retningsvektoren har koordinaterne (-0.5;3.5 ) hvad er det så for en ligning jeg skal opstille ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

Så kan du se, at hældningskoefficienten er a = 3,5/(-0,5) = -7 . Bestem nu ligningen for linien gennem punktet C(5;1) med hældningskoefficient -7.


Skriv et svar til: vektorregning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.