Almen studieforberedelse (AT)

KRISE!

03. maj 2010 af Greeno (Slettet)

Jeg skal aflevere min AT-synopsis, som skal bruges til årsprøve i 2.g på onsdag, og jeg har ikke fået skrevet et eneste ord, da jeg har problemer med problemformuleringen. Jeg har valgt dansk og matematik, og emnet astronomi. Jeg troede, at jeg så havde gjort det let for mig selv, men jeg er rigtig på den!

Jeg kan godt finde en masse i matematik, men jeg kan ikke koble det til mit danske, som er udrag fra en roman:

"For efter de spinkle toner fra de udspændte strenge har vist, hvordan den stadige halvering af strengelængderne frembringer intervallerne, og efter at faderen har vist, hvorfor det hænger sådan sammen: at det er svingningernes øgede hastigheder, det beror på, - viser han, hvordan disse skalaers geometriske grundlag gentages i planeternes hastigheder efter Keplers love. Og Jason fatter langsomt, hvad det er, faderen vil nå frem til: at både tonerne og den geometri, de kan omdannes til, kun er udtryk for andre, mærkelige forhold. I sin elliptiske bane beskriver Saturn i hastighedsvariation tonespringet fra G til H, altså en stor terts; Merkur et meget længere spring, hele ti toner, mens Jupiter skriver en lille terts"

Nogen der har ideer til en problemformulering?
Eller har forslag til et hurtigt emneskift?

På forhånd mange, mange, mange tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. maj 2010 af JJ-cool (Slettet)

kan godt forstå dine problemer med en problemformulering:

Forslag:hvorfor bruges der det metaforiske sprog til at beskrive toner????? blal. bla  i teksten????
Beklager er lidt blank på musikken og matematikken, men prøv at overveje noget i den retning - prøv eventuelt som en start at opstille nogle relevante roblemstillinger


Skriv et svar til: KRISE!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.