Matematik

Kvadratrod(7^3) = 7*kvadratrod(7)

03. maj 2010 af Henso (Slettet)

Hej!

Jeg sidder lige fast i noget omkring kvadratrødder

Hvordan kan √73 være lig med 7•√7?

Nogen som kan vise metoden?


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

√(73) = (73)1/2 = 73·(1/2) = 73/2 = 71+(1/2) = 71·71/2 = 7·√7

eller

√(73) = √(7·7·7) = (√7)·(√7)·(√7) = 7·(√7)


Brugbart svar (1)

Svar #2
03. maj 2010 af peter lind

Der gælde kvrod(a*b) = kvrod(a)*kvrod(b). Brug dette med a=72, b=7


Skriv et svar til: Kvadratrod(7^3) = 7*kvadratrod(7)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.