Matematik

Hjælp

04. maj 2010 af Gliop (Slettet)


To funktioner F og f er bestemt ved


F(x)=-5(x+5) e^(-0,2x) og f(x)=xe^(-0,2x)


Gør rede for, at F er en stamfunktion til f, og bestem ∫(∨0)(^30) f(x)dx.


I det følgende betragtes et koordinatsystem med enheden 1 cm på begge akser. Formen af det indre af en karaffel fremkommer ved en drejning på 360° om førsteaksen af grafen for funktionen


g(x)= 3,5√(f(x) ) , x∈[0:30]


Bestem rumfanget af det indre af karaflen.
Til karaflen ønskes fremstillet nogle skåle. Formen af det indre af en skål fremkommer ved en drejning på 360° om førsteaksen af grafen for funktionen


h(x)=7,0√(f(x)) , x∈[0:a]


hvor a er positivt tal mindre end 30.
Bestem a, så diameteren af åbningen i en sådan skål bliver størst som mulig.
 


Skriv et svar til: Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.