Matematik

Omskrivning af cosinusrealtionerne

04. maj 2010 af Michael4403 (Slettet)

 Hejsa,

Jeg  skal fremlægge beviset for cosinusrelationerne i morgen, og selve beviset har jeg helt fint styr på..

MEN! Jeg kan simpelthen ikke få omskrevet:

c^2 = a^2 + b^2 - 2*a*b * cos(C)

til

Cos(c) = (a^2 + b^2 - c^2)/(2*a*b)

Jeg plejer godt at kunne omskrive, men lige nu står den helt stille øverst oppe.

Så hvis nogen gad at hjælpe mig ville jeg være dybt taknemmelig!

- og med hjælp mener jeg ikke at lave det for mig, men at guide, komme med hints eller lign.

På forhånd tak!

Patrick


Svar #1
04. maj 2010 af Michael4403 (Slettet)

Opdagede lige tastefejlen i overskriften.

Mener naturligvis cosinusrelationerne. (: 


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. maj 2010 af XiphiasFO (Slettet)

c^2 = a^2 + b^2 - 2*a*b * cos(C)

du trækker først (a^2 + b^2) fra begge sider

c^2 - a^2 - b^2 = - 2*a*b * cos(C)

dernæst dividerer du med (- 2*a*b) på begge sider af lighedstegnet. Husk lige at der er et minus ( - )

(-c^2 + a^2 + b^2) / ( 2*a*b) = cos(C)

cos(C) = (a^2 + b^2 - c^2) / (2*a*b)


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

Af

c2 = a2 + b2 -2ab·cos(C) fås

2ab·cos(C) = a2 + b2 - c2 , og dermed

cos(C) = (a2 + b2 - c2)/(2ab)


Svar #4
04. maj 2010 af Michael4403 (Slettet)

 Årh ja, selvfølgelig!

Tusind, tusind tak for hjælpen til jer begge to!


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. maj 2010 af mathon

eller
      den lidt mindre kendte
      omskrivning af cos-relationen
til


Skriv et svar til: Omskrivning af cosinusrealtionerne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.