Matematik

dx/dy = y^2 * sin(x).. Hjælp!

05. maj 2010 af Gudrin (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej :)

man får oplyst, at f er løsningen til differential ligningen:

dx/dy = y^2 * sin(x)  x skal ligge inden for ]0;2pi[

P( pi,1 )

hvordan finder jeg grafen for f ?

er det ved at sætte x og y ind, eller skal man løse differential ligningen

Takk på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

Mener du

dx/dy = y^2 * sin(x) , eller

dy/dx = y^2 * sin(x) ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. maj 2010 af NejTilSvampe

 altså gætter på det er 

y' = y^2 * sin(x)   hvor y=f(x).

y^-2 dy = sin(x) dx =>

y^-1 = -cos(x) +k =>

y = f(x) = 1/(cos(x)+k)


Svar #3
06. maj 2010 af Gudrin (Slettet)

 undskyld min fejl, det skal være dy/dx

men, super .. var aller mest i tvivl om, hvordan man intigrerede y^-2 dy

takk for hjælpen  :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

#3

For det ubestemte integral ∫dy/y2 kan vi bruge den generelle formel

∫xn dx = (1/(n+1))·xn+1 , n ≠ -1 , så

∫dy/y2 = -1/y


Skriv et svar til: dx/dy = y^2 * sin(x).. Hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.