Matematik

Beviser for differentialkvotienter

05. maj 2010 af averoma24 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej!

Nogen som har beviserne for ENTEN f(x) = 1/x eller f(x) = √x ??? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

Det er ellers ganske simpelt at gennemføre, hvis det drejer sig om at vise, at en bestemt funktion f(x) er differentiabel i et punkt x0 . Man danner differenskvotienten

(f(x0+h) - f(x0)) / h og skal vise, at den har en grænseværdi, for h → 0 . Tag, f.eks. funktionen f(x) = 1/x , og betragt et x0 ≠ 0. Da er

(f(x0+h) - f(x0)) / h = (1/(x0+h) - 1/x0) / h = (x0 - (x0+h))/(x0·(x0+h)·h)

     = -h/(x0·(x0+h)·h) = -1/(x0·(x0+h)) → -1/x02 for h → 0 .

Dette viser, at funktionen 1/x er differentiabel for x ≠ 0 med den afledede -1/x2 .


Svar #2
05. maj 2010 af averoma24 (Slettet)

Tak skal du ha :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. maj 2010 af donkey_22 (Slettet)

Har nu siddet i over flere timer i forsøg på at forstå dette bevis.

Når vi er ved: 

= - h    / (x0*  (x0+xh)  *h)             så går jeg ud fra at man her skal gange med den omvendte brøk for ikke at have to brøkstreger i samme brøk

Der står i # 1 som i alle bøger, at dette giver:

= -1   /   (x0*  (x0+h ) 

Jeg forstår blot ikke denne sammenhæng. Ganger man -h/ (x0* (x0+h)    med h/1 eller med 1/h ? :S


Skriv et svar til: Beviser for differentialkvotienter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.