Matematik

Andengradsligninger

06. maj 2010 af Tyrael (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har spørgsmål, der lyder:

I et rektangel er den lange side 3cm længere end den korte.
Arealet af rektanglet er 40 cm3 .
Bestem rektanglets sidelængder ved hjælp af en andengradsligning.

Jeg er helt blank!

På forhånd tak! :)
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. maj 2010 af NejTilSvampe

 Areal = bredde * længde

bredde = b , længde = l , Areal = A

A = b*l

l = b + 3

A = b*(b+3)

40 = b^2 +3b 

løs for b.


Skriv et svar til: Andengradsligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.