Matematik

9.002

06. maj 2010 af Cvaleria (Slettet) - Niveau: A-niveau

jeg kan overhoved ikke finde ud af denne her opgave så vis nogle gad hjælpe?

----------------------
9.002


En cirkel har centrum i punktet(3,-2) og radius 5.

- bestem koordinatsættet til cirklens skæringspunkt med koordinatsystemets andenakse

----------------------

jeg er helt på bar bund :(


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. maj 2010 af peter lind

Find ligningen for cirklen. Skæringen med andenaksen er karakteriseret ved  x=0. Iøvrigt er der to skæringspunkter.


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. maj 2010 af XiphiasFO (Slettet)

--


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. maj 2010 af XiphiasFO (Slettet)

centrum er C(3,-2) og radius er 5

Disse oplysninger kan du benytte til at bestemme en ligning for cirklen.

Cirklens ligning er:

(x - a)2 + (y - b)2 = r2                                     ,hvor a og b er cirklens centrum. C(a,b) og r er radius

(x - 3)2 + (y - (-2))2 = 52

(x - 3)2 + (y + 2)2 = 25

For at finde skæring med andenakse skal du finde hvad Y er lig med, når X = 0.Tegn det eventuelt ind i et koordinatsystem, så vil du se hvorfor du skal finde hvad Y er netop da X = 0.

Skæringspunkterne vil være S1(0, y1) S2(0,y2) (ikke helt sikker om der er to skæringspunkter)


Svar #4
06. maj 2010 af Cvaleria (Slettet)

jeg elsker jer mennesker ^^

hvad er ligningen for hvad Y er når X=0?

altså er skal jeg løse cirklens ligning som en ligning med 2 ubekendte og finde y vis x=0?

og hvordan finder jeg så den anden? eller den første skæring???


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. maj 2010 af AMelev

Der er IKKE 2 ubekendte, når x = 0, så er der kun y, der er ubekendt.
Indsæt x = 0 i cirkelligningen og løs 2.gradsligningen mht. y.


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. maj 2010 af XiphiasFO (Slettet)

Det, du får når du sætter X = 0 (dvs at du sætter 0 ind hvor X er og regner parenteserne ud) ind i cirkelligningen, er en 2. gradsligning. Løser du denne 2. gradsligning vil du få 2 mulige løsninge.


Svar #7
06. maj 2010 af Cvaleria (Slettet)

ja sorry :P

men vis der er 2 skæringspunkter giver det så automatisk 2 svar?


Svar #8
06. maj 2010 af Cvaleria (Slettet)

TAK XiphiasFO


Svar #9
06. maj 2010 af Cvaleria (Slettet)

og alle de andre mennesker ^^


Skriv et svar til: 9.002

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.