Matematik

Median af trekant

07. maj 2010 af marshov (Slettet)

I trekant ABC er a=10, b=15 og c=21
a) Bestem vinkel A, og bestem arealet af trekant ABC.

Den har jeg bestemt til at være 26,04 grader, og trekantens areal er på 69,16

b) Bestem længden af medianen mb.

Hvordan skal man det??
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

Trekantens areal bør rundes til 69,17 ( = 69,16647)

b) medianen mb er side i en trekant med den fundne vinkel A kendt sammen med vinklens hosliggende sider c=21 og b/2 = 15/2 . Brug cosinusrelation for denne trekant til at bestemme mb


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. maj 2010 af mathon

                                mb  = (1/2)·√(2·(a2+c2) - b2)


Skriv et svar til: Median af trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.