Matematik

Andengradsligning

10. maj 2010 af Tef159 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej!

jeg har lidt problemer med den her 2. gradsligning:

23x2-29x-34=0

Man regner den vha. nulpunktsformen: x= (-b±√d)/2a

Jeg ved at man skal finde d ved at sige d=b2-4*a*c

På forhånd, tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. maj 2010 af XiphiasFO (Slettet)

Ser ud til at du har styr på det hele =) Men problemet er måske, at du ikke ved hvad er a, b og c?

En andengradsligning ser således ud: a*x2 + b*x + c = 0

dvs at dine a,b og c er,

a =  23

b = -29

c = -34

så er bare at sætte ind og regne ud =)


Svar #2
10. maj 2010 af Tef159 (Slettet)

Dvs.

d=-292-4*23*-34 <=> -292-4*23*-34=? For har fået flere resultater?


Svar #3
10. maj 2010 af Tef159 (Slettet)

Ved at resultatet skal give x=-(17/23) og x=2


Brugbart svar (1)

Svar #4
10. maj 2010 af XiphiasFO (Slettet)

d = (-29)2-4*23*-34 = 841 + 3128 = 3969

x1 = (  -(-29) - √(3969)  ) / 2*23 = (29-63)/46 = -34/46 = -17/23

x2 = ( -(-29) + √(3969) ) / 2*23 = (29+63)/46 = 92/46 = 2


Skriv et svar til: Andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.