Matematik

Monotoni af x^2 * e^x

10. maj 2010 af Hejhejhhx (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg skal finde monotoniforholdene af x^2 * e^x

Jeg har fundet frem til f ' (x) = 2x * e^x men så skal jeg beregne d = b^2 * ac og hved ikke hvilke der er a b og c?? og skal jeg gøre noget anderledes fordi det er gange i stedet for plus??


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. maj 2010 af peter lind

Du har differentieret forkert Med brug af reglen for differentiation af et produkt får du f.(x)' = (x2)'*ex+ x2*(ex)'. Du mangler det sidste led. Du skal ikke beregne nogen diskriminant.


Svar #2
10. maj 2010 af Hejhejhhx (Slettet)

 Hvordan finder jeg så monotoniforholdene..


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. maj 2010 af peter lind

Du skal se på hvad fortegnet af f'(x) bliver.


Skriv et svar til: Monotoni af x^2 * e^x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.